3.6.4 Verzió

               Kedves Partnereink!      

 Tájékoztatjuk, hogy a Heimdal Production Dashboard új, 3.6.4-es verziója 2023. július 4-én megjelent. 2023. július 7. péntektől az Agent már letölthető az irányítópult "Guide" rész, "Download and Install" fülnél, majd a rákövetkező hetekben fokozatosan bevezetésre kerül.                                 

               Az új 3.6.4 verzió főbb funkciói és fejlesztései:  

               ● A Heimdal Agent telepítésének lehetősége hálózaton keresztül  

Ez a funkció lehetővé teszi a Dashboard felhasználó számára, hogy a Heimdal Agentet egy „szerverről” (amelyre az Agent már telepítve van) egy vagy több, Heimdallal nem rendelkező, eszközre telepítse a hálózaton keresztül.      

Megjegyzés: előfeltételként, a “szerver” gépnek tartományvezérlőnek kell lennie, és a gépeknek, melyekre az Agentet telepítik, ugyanabban a tartományban kell lenniük, mint a “szerver”.           

Ezt a funkciót a Management > Active Clients > Non – Heimdal Devices menüpontban érheti el. Miután kiválasztott egy vagy több eszközt, amelyre telepíteni szeretné az Agentet, válassza ki a “Deploy Heimdal agent” parancsot a “Select what action to take” legördülő listából.              

 

A parancs kiválasztását követően megjelenik egy felugró ablak, amiben a felhasználó kiválaszthatja a “deployer”-t, gépnév vagy IP-cím alapján (a 2 mező „szinkronizált”: a gépnév kiválasztása automatikusan feltölti az IP-cím mezőt a megfelelő IP-címmel és fordítva) és telepítheti az Agentet (legutóbbi Release Candidate vagy az aktuális verzió).       


Megjegyzés: ahhoz, hogy az elérhető opciók megjelenjenek a “Based on Hostname/ IP address”  mezőkben, legalább 3 érvényes karaktert kell beírnia a keresősávba.   

 Amikor egy telepítési parancs végrehajtásra kerül, az Aktív Clients -> Server Commands nézetben naplózásra kerül (valamint az ügyfélspecifikációkban – ha a gépnévre kattint, a művelet befejezése után a Logs, Status History alnézetben), ahogy az alábbi képernyőképeken látszik.    

        

A „Server Commands” nézethez egy új szűrési lehetőséget adtunk, a „Heimdal Deployment”-et.             

               ●  Új lehetőség a fájl elérési útjának vágólapra másolására (több helyen)

Különféle Heimdal terméknél bevezettük a fájl elérési útjának vágólapra másolásának lehetőségét. Az információnak megfelelő ikonok számától függően, ezt a “Copy to clipboard” vagy a “3 pontos menü” ikonra kattintva érheti el, ami megnyit egy legördülő listát az elérhető opciókkal.    

    

További HDD részletek felvétele az Active Clients -> Hardver nézetbe

Az Active Clients -> Hardware view, Client Specifics (gépnévre kattintva), General, Machine Info fülnél, a Hardware info részben hozzáadtuk a kiegészítő merevlemez-meghajtók (legfeljebb 3 HDD) részleteit (disk serial és kapacitás).  

 

Megjegyzés: ez az információ csak akkor jelenik meg, ha további merevlemezek vannak az adott gépben.  

Heimdal Threat Prevention Endpoint    

„Blocked domain” Agent előugró ablak

A Heimdal felhasználóinak sokrétűbb tájékoztatása érdekében, bevezettük azt a lehetőséget, hogy egy felugró ablak jelenjen meg az Agentben, amikor egy rosszindulatú domain blokkolásra kerül. A „Blocked domain pop-up” nevű előugró ablak a Heimdal Dashboard Endpoint Settings -> Threat Prevention -> DarkLayer Guard™, General Settings területén engedélyezhető.              

 Ha ez a funkció engedélyezve van, és amikor egy rosszindulatú tartományt próbálnak elérni, egy előugró ablak jelenik meg az Agentben az alábbiak szerint.  

 Amikor rákattint a „Click for the full details” sorra, az átirányítja a Heimdal Threat Prevention -> DarkLayer Guard™ Agent oldalra, ahol a DNS-forgalommal kapcsolatos részletek találhatók.              

 Heimdal Patch & Asset Management      

 3rd Party Patch Management – Alkalmazások telepítése Standard nézetből

A Patch & Asset Management -> 3rd Party Patch Management -> Standard, Latest státusznál (csak “Vulnerable” állapotú alkalmazások estén) a Currently vulnerable és Historically vulnerable nézeteknél, a 3.2.0-s kiadásban elindított funkcióhoz hasonlóan, hozzáadtuk a vulnerable softwares javításának lehetőségét is - “Ability to install 3rd party software from the Active Clients, Standard view”.

 A korábban hivatkozott nézetekben, valamint a hozzájuk tartozó ügyfélspecifikus nézetekben (gépnévre kattintás után), az utólagosan kiválasztott - egy vagy több „Vulnerable” állapotú alkalmazásokkal rendelkező - gépnévnél a “Select what action to take”  legördülő listából alkalmazhatja az “Install 3rd Party Software” parancsot, amely telepíti a hiányzó/hibás szoftvert, vagy frissíti a legújabb verzióra.