Új verzió 2022 Október ​Tisztelt Heimdal Partner!

Szeretnénk tájékoztatni a Heimdal™ Production Dashboard új, 3.2.0-s verziójának megjelenéséről, amely 2022. október 18-tól elérhető. A Heimdal™ Production Agent letölthető lesz a Dashboard-on (“Guide” menü „Download and install” lapon) 2022. október 20-tól, és a következő hetek során bevezetésre kerül. 

Főbb Funkciók 

Heimdal™ Threat Prevention Endpoint 

● DNS over HTTPS (DoH) - dedikált Release Note biztosítása 

Heimdal™ Threat Prevention Network 

● Hybrid DNS - dedikált Release Note biztosítása 

Heimdal™ Patch & Asset Management 

● Lehetőség 3rd party szoftver telepítésére az Active Clients, Standard nézetből 

Ez a fejlesztés radikálisan leegyszerűsíti a Heimdal™ Dashboard felhasználói élményét. Ez a funkció (csak Windows operációs rendszerhez érhető el) lehetővé teszi egy vagy több 3rd party alkalmazás telepítését a Standard javítási listából és az Infinity Managementből. 

Ehhez az Active Clients -> Standard view, lapon válasszon ki egy vagy több gépet, és válassza ki az „Install 3rd Party Software” parancsot a „Select what action to take” legördülő listából. 

 


Miután kiválasztotta az „Install 3rd Party Software” parancsot, megjelenik egy felugró ablak, amelyben meg kell erősítenie a műveletet, majd válassza ki a telepíteni kívánt alkalmazásokat/javításokat. Lehetősége van csak az Infinity Management alkalmazásokat listázni a megfelelő jelölőnégyzet bepipálásával. 

 


A telepítés státusza (“Completed”, “In progress”, “Pending”, “Error”, “Canceled”) megjelenik az újonnan létrehozott Active Clients -> Server commands nézetben. Ebben a nézetben, a státusztól függően, lehetősége van a telepítés megszakítására vagy az újrapróbálkozásra. Ez a nézet egy szűrőgombot is tartalmaz, amely lehetővé teszi a „Command type” vagy a „Resolution” szerinti szűrést. 

 


 


Megjegyzés: A gépen már jelenlévő szoftver telepítésére vonatkozó kérés esetében az alkalmazás CSAK akkor kerül újratelepítésre, ha a szoftver verziószáma a kérés elküldésekor eltér a jelenleg telepített verziótól. 

● Végfelhasználói előugró ablak – 3rd party patch telepítésekor 

A végfelhasználói tevékenység megzavarásának minimális szinten tartása érdekében új felugró ablakot vezettünk be a Heimdal™ Agent-ben, amely értesíti a végfelhasználót, ha egy harmadik féltől származó javítás telepítése esedékes lesz. Ahhoz, hogy ez az ablak felugorjon, engedélyezni kell az újonnan implementált Endpoint Settings -> Patch & Assets -> 3rd Party Patch Management -> „Patch install delay pop-up” jelölőnégyzetet. 

A Dashboard felhasználója késleltetheti a telepítést (Install delay) 5 és 60 perc között, illetve beállíthatja az elhalasztások számát is (Number of postpones allowed), ami maximum 5 alkalom lehet. A végfelhasználó elhalaszthatja a telepítést (a „Install delay” és a „Number of postpones allowed”) az „Install now” és a „Dismiss” beállítás alapján. 

 


Heimdal™ Endpoint Detection, Next – Gen Antivirus : 

● Vizsgálat indításának lehetősége az Active Clients Standard nézetből 

A Heimdal™ Dashboard felhasználói élményének javítására irányuló folyamatos erőfeszítéseink eredménye ez a funkció, amely lehetővé teszi a Next – Gen Antivirus vizsgálat elindítását az Active Clients -> Standard nézetből. Ehhez ki kell választania egy vagy több végpontot, majd a „Next – Gen Antivirus Scan” parancsot a „Select what action to take” legördülő listából. Az „Apply” gomb megnyomásával egy felugró ablak jelenik meg, amely kéri, hogy válassza ki a szkennelés típusát, majd a „Cancel” vagy a „Confirm” lehetőséget. 

 

A kiválasztott vizsgálati típus állapota (“Completed”, “In progress”, “Pending”, “Error”, “Canceled”) megjelenik az újonnan létrehozott Active Clients -> Server commands nézetben. Ebben a nézetben, a státusztól függően, lehetősége van a vizsgálat megszakítására vagy az újraindítására. Ez a „Server commands view” tartalmaz egy szűrőgombot, amely lehetővé teszi a „Command type” vagy „Resolution” szerinti szűrést. 

 

 

Heimdal™ Privileges & App. Control 

● Privileged Access Management – Ne engedélyezze a „Run with Admin Privileges” lehetőséget a rendszergazdai munkamenetekhez 

Ez a funkció megakadályozza, hogy a felhasználó rendszergazdai jogosultságokkal futtasson fájlokat, emelt szintű munkamenetekben. Ebből a célból létrehoztunk egy új jelölőnégyzetet a Heimdal™ Dashboard-on, az Endpoint Settings -> Privileges & App Control -> Privileged Access Management, Administrator Session szekcióban, melynek neve „Do not allow Run with AP when session elevated”. Ha a jelölőnégyzet be van kapcsolva, akkor az emelt szintű munkamenetbe bejelentkezett végfelhasználónak nem lesz lehetősége arra, hogy jobb gombbal kattintson egy alkalmazásra, és elérje a „Run with Admin Privileges” helyi menüparancsot. 

 

Ha a "Run as administrator" -> "Allow run as administrator" opció engedélyezve van, akkor az új jelölőnégyzet elhalványul, és a Dashboard felhasználónak nem lesz lehetősége módosítani. 

● Application Control – Új alkalmazás Control rule type “Command Line” 

A funkció segítségével az Alkalmazásfelügyeleti szabálykészlet részletesebb konfigurálása valósítható meg, lehetővé téve a Dashboard felhasználó számára, hogy a fő alkalmazás blokkolása nélkül engedélyezzen/blokkoljon bizonyos fájlokat, amelyeket egy adott folyamat nyit meg. 

Ebben a nézetben a Heimdal™ dashboard Endpoint Settings -> Privileges & App Control -> Application Control, Alkalmazásvezérlési szabályok szakaszában mostantól hozzáférhet egy új szabálytípushoz, amikor alkalmazást ad hozzá vagy szerkeszt. 

Vezérlési szabály, az úgynevezett „Command Line”. A „Command Line” típusú szabályok értéke lehet elérési út (pl.: „C:\Documents\test.pdf), helyettesítő karakterrel rendelkező kiterjesztés (pl.: „*.pdf”) vagy több helyettesítő karakterből álló útvonal (pl. : "C:*\MyFolder*.pdf").