Új megjelenés 2022 szeptember

Egyéb fejlesztések és javítások

Heimdal™ Patch & Asset Management

● Lehetőség 3rd party szoftverek telepítésére az Active Clients Standard nézetből

Ez a fejlesztés radikálisan leegyszerűsíti a Heimdal™ dashboard felhasználói élményét. Ez a funkció (csak Windows operációs rendszerhez érhető el) lehetővé teszi egy vagy több harmadik féltől származó alkalmazás telepítését a Standard patching listából vagy az Infinity Management-ből. Ehhez lépjen az Active Clients -> Standard view nézetbe, válasszon ki egy vagy több gépet, és válassza ki az “Install 3rd Party Software” parancsot az “Install 3rd Party Software” legördülő listából!


 Miután kiválasztotta az “Install 3rd Party Software” parancsot, megjelenik egy felugró ablak, amely megkéri a művelet megerősítésére és az alkalmazások kiválasztására. Válassza ki a telepíteni kívánt alkalmazásokat/javításokat! Lehetősége van arra - a megfelelő jelölőnégyzet bejelölésével - hogy csak az Infinity Management alkalmazások jelenjenek meg a listában.


A telepítés állapota/feloldása (“Completed”, “In progress”, “Pending”, “Error”, “Canceled”) megjelenik az újonnan létrehozott Active Clients -> Server commands view nézetben. Ebben a nézetben, a felbontástól függően, lehetősége van a telepítés megszakítására vagy az újrapróbálkozásra (a felbontástól függően). Ez a nézet egy szűrőgombot is tartalmaz, amely lehetővé teszi a “Command type” vagy a “Resolution”szerinti szűrést.Megjegyzés: A gépen már meglévő szoftver telepítésére vonatkozó kérésre csak akkor kerül sor, ha a szoftververzió eltér a jelenleg telepített verziótól.

● Végfelhasználói előugró ablak – harmadik féltől származó javítás telepítésekor

A végfelhasználói tevékenység megzavarásának minimális szinten tartása érdekében új felugró ablakot vezettünk be a Heimdal™ Agent-ben, amely értesíti a végfelhasználót, ha egy harmadik féltől származó javítás hamarosan telepítésre kerül a gépére. 


Ahhoz, hogy az előugró ablak működőképes legyen, engedélyezni kell az újonnan implementált Endpoint Settings -> Patch & Assets -> 3rd Party Patch Management jelölőnégyzetet, és a “Patch install delay pop-up”-ot. A dashboard felhasználója beállíthatja az “Install delay” időt (5-60 perc közötti időtartamra), ameddig a végfelhasználó késleltetheti a telepítést, valamint a “Number of postpones allowed” (hány alkalommal halaszthatja el a végfelhasználó a telepítést), 0-tól 5-ig terjed.

 

A végfelhasználó elhalaszthatja a telepítést (“Install delay”, “Number of postpones allowed”), vagy használhatja az “Install now” és a “Dismiss” beállításokat is.

Heimdal™ Endpoint Detection, Next – Gen Antivirus :

● Lehetőség vizsgálat indítására az Aktív kliensek standard nézetből

A Heimdal™ dashboard felhasználói élményének javítására irányuló folyamatos erőfeszítéseink másik bizonyítéka ez a funkció, amely lehetővé teszi a Next – Gen Antivirus vizsgálat elindítását az Active Clients -> Standard nézetből. Ehhez ki kell választania egy vagy több végpontot, majd a “Next – Gen Antivirus Scan” parancsot a “Select what action to take” legördülő listából.


 Az “Apply” gomb megnyomásával egy felugró ablak jelenik meg, amely kéri, hogy válassza ki a szkennelés típusát, majd válassza a “Cancel” vagy a “Confirm” lehetőséget. 


A kiválasztott vizsgálati típus státusza (“Completed”, “In progress”, “Pending”, “Error”, “Canceled”) megjelenik az újonnan létrehozott Aktív kliensek -> Szerverparancsok nézetben. Ebben a nézetben, a státusztól függően, lehetősége van a megszakítására vagy az újrapróbálkozásra (“Cancel”; “Retry” ). Ez a “Server commands view” tartalmaz egy szűrőgombot, amely lehetővé teszi a “Command type” vagy “Resolution” szerinti szűrést.